Bollywood Step

Bollywood Dance

Bollywood dance je kombinacija brojnih plesova. U Bollywood stepu možete naći mnoge vrste plesova.

Glavni temelj čine indijski klasični i folk plesovi. Na taj se temelj ponekad dodaju pokoji koraci i elementi modernih zapadnih plesova kao što su latinoamerički plesovi, hip hop itd., ovisno o filmu, priči i glumcima.

Koreografi s gotovom pjesmom prave taj ples. Kakav god on bio na kraju naziva se Bollywood dance.

Bollywood je jedna od najvećih filmskih industrija na svijetu. Ime je dobila zbog svog sjedišta u Bombayu i Hollywooda. Prvi Bollywood filmovi datiraju iz1930-tih godina. Bollywood filmovi su uglavnom mjuzikli, tako da se u njima nalazi jako puno glazbe i plesa.

Možda se pitate zašto je to tako? Odgovor seže duboko u Vedsku kulturu, običaje i prirodu indijskog naroda, ali skraćeno: “to su jednostavno oni“.

Veliki utjecaj na Bollywoodsku kinematografiju imaju vedski spisi (Mahabharata, Ramajana), sanskrit, kulturna obilježja, povijest itd.
Tek u 90-tim godinama prošlog stoljeća Hollywood i zapadni ples počinje utjecati na njih.

Od početka ovog stoljeća Bollywood počinje utjecati na Hollywood u mnogim filmovima. Bollywood pjesme su ispjevane na raznim indijskim jezicima: sanskritu, hindiju, telugu…

U mnogim ćete plesovima vidjeti kako plesači pjevaju, ali uglavnom su to sve reprodukcije profesionalnih pjevača. Glavni glumac i glumica većinom vode ples sa velikim plesnim grupama u pozadini, na velikim pozornicama i raznim mjestima prilagođenim filmu.

Ako ste zaljubljeni u neki Bollywood film ono što ćete zapamtiti iz njega i pjevušiti cijeli dan jest pjesma i ples.

Još jedna zanimljiva informacija je da producenti samo zbog neke dobre pjesme ili plesača naprave film! Godišnje se snimi na stotine dobrih plesnih filmova.

Bollywood dance je zbilja raskošan kad govorimo o glumcima, koreografijama, kostimima i mjestima snimanja.

Bollywood step je moje omiljeno područje jer pruža beskonačno prostora za istraživanje.

Na tečajevima Bollywood stepa prolazimo kroz razne filmske plesove, koreografije, korake indijskih folk i klasičnih plesova, značenja pjesama (prijevode), učenje ekspresije i glume u plesu, nauku o plesnim kostimima, oblačenje sarija na mnogo načina… i još puno, puno toga… jer Indija je koljevka plesnog znanja.

Startajte odmah !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>